معاون بين الملل وزارت نفت گفت: با تغيير ارز معاملاتي در مبادلات نفتي ايران و هند در قالب اتحاديه پاياپاي آسيايي از يورو و دلار به ديگر ارزها، مشكلي كه آمريكائي ها تلاش ميكردند ايجاد كنند حل شده و خللي در صادرات نفت ما به هند به وجود نيامده است.
احمد خالدي در گفت و گو با فارس، اظهار داشت: 10 يا 11 كشور آسيايي در قالب اتحاديه اي سي يو يا اتحاديه پاياپاي آسيايي با هم موافقت كردند كه مبادلات خود را به صورت پاياپاي انجام دهند.
وي افزود: در مبادلات اين اتحاديه هيچ ارزي مبادله نميشود و مبادلات در حسابهاي في ما بين انجام شده و ماه به ماه مازاد مبادلات كه هر ماه ممكن است به نفع يكي از طرحها در مبادلات دو جانبه تمام شود بايد به اين كشور پرداخت شود.
معاون بين الملل وزارت نفت اضافه كرد: اين مازاد در مبادلات هند و ايران كه نفت هم نقش مهمي در آن دارد به يورو و دلار وجود داشته است و براي اينكه آمريكاييها و اروپايي ها براي آن مشكل ايجاد نكنند، گفتيم كه آن را به ارزهاي ديگر مانند ين ژاپن، درهم امارات، يا ديگر واحدهاي پولي تبديل كنيم.
وي با تاكيد بر اينكه با تغيير دادن اين مبادله از دلار و يورو به يك ارز ديگر مشكل حل شده و ديگر مشكلي وجود ندارد، تصريح كرد: در واقع اين فشار آمريكاييها روي هند بود در حالي كه هند خريدار نفت ما بودند و هنديها به شدت به نفت ما نياز دارند و نميخواهند خريد نفت ما را از دست بدهند.
خالدي با بيان اينكه آمريكاييها وارد كردن فشاري را آغاز كردند اما راه حل آن يافته شد و در حال حاضر هيچ مشكلي وجود ندارد اظهار داشت: براي تسويه باقيمانه حسابها هم اكنون اين كار با ارز ديگري غير از دلار انجام ميشود و هيچ مشكلي در اين خصوص وجود ندارد.
وي تاكيد كرد: صادرات نفت ايران به هند به هيچ وجه متوقف نشده و با اين تغيير نوع ارز در زمان تسويه مشكل حل شده است.
معاون بين الملل وزير نفت با بيان اينكه دبير خانه اتحاديه اي سي يو در بانك مركزي ايران و در معاون ارزي اين بانك واقع شده است، تصريح كرد: اين اتحاديه امكان بسيار خوبي براي ما به خصوص در شرايط تحريم فراهم ميكند و مشكلي در استفاده از آن نداشته و نداريم.
www.mahdipc.tk









سایت خدماتی تک بیست